Andersnatten ved Soneren 1908 Blaafarveværkets samling.jpg

Storm P. - Kittelsen-museet

Kittelsen-museet på Koboltgruvene presenterer Norges største samling av Theodor Kittelsens tolkninger av natur og trollskap, i form av originale utskårne møbler, oljemalerier, akvareller og tegninger.

Storm P.

Robert Storm Petersen (1882–1949), bedre kjent som Storm P., var i sin tid en viktig og populær kunstner i Danmark. Årets utstilling på Kittelsen-museet presenterer et bredt utvalg av kunstnerens satiriske og humoristiske tegninger, oljemalerier og akvareller fra samlingen til Storm P. Museet.

Storm P. var svært inspirert av Kittelsen, og i 2016 ble en stor utstilling av Kittelsens verk utstilt på Storm P. Museet i Danmark.  

 

Theodor Kittelsen


Kunst og kultur er en integrert del av industrimuseet Blaafarveværket på Modum. Kittelsen-museet ligger på Koboltgruvene i et vakkert kulturminnemiljø.

Museets store og varierte Kittelsen-samling fremstår i to deler: Møblene han egenhendig har skåret ut og som ble gitt i gave av familien til museet, bokskapet, arbeidsbordet, kubbestolene og personlige «snurrepiperier».

Den andre delen er originalkunst med naturpoesi og trollskap, innkjøpt av Blaafarveværket gjennom mer enn 20 år. I museet finnes hovedverker som Nøkken som hvit hest, Bergtrold, Når aspen blør, Trollene på vei til Soria Moria Slot og Dompap.

Kittelsen-museet følger Blaafarveværkets åpningstider og er åpent fra mai til september.

Les mer om Kittelsen på www.theodorkittelsen.no

Trekken 1914.jpg

Storm P. - Trekken, 1914

stormp.jpg

Storm P.

3340 Åmot i Modum Tlf. 32 78 67 00 - info@blaa.no    © Blaafarveværket 2010