Mat er kultur - suvenirmat

Mat er også kultur og på Blaafarveværket er hjemmelaget mat et av våre kvalitetsstempler. Vi har tre hyggelige spisesteder som tilbyr nytillaget hjemmelaget mat med lokal identitet, god service og atmosfære.

Det meste du spiser hos er hjemmelaget fra bunnen av med førsteklasses råvarer - mye fra lokale leverandører. Vi bruker økologiske egg fra Øderud gård i alle våre retter. Alt fra syltetøy, karbonader og vaffelrøre til kaker, gryterett og rømmegrøt lages fra bunnen av - uten kunstige tilsetningsstoffer.

Vi koker rømmegrøten med 70% seterrømme i 2,5 timer.

Vi tilbyr diakaker og glutenfritt brød som er bakt i eget kjøkken. Vi benytter ikke ferdigmiks og pulver.

Jordbærene kommer fra Breivik gård på Åmot og brødet vårt er spesiallaget for oss hos Baker Narum på Hønefoss..

Vafler og pannekaker stekes når du bestiller - da smaker de best.

 

Ostlagring i Koboltgruvene

Gruveosten er produsert hos Eiker Gårdsysteri med meld fra glade kuer og lagret min. 6 måneder i Koboltgruvene. Gruveosten ble tildelt bronsemedalje i World Cheese Awards i Spania høsten 2016.

Eiker Gårdsysteri leverer også Holtefjellosten som vi lagre i Koboltgruvene i min. 1 år. Eiker Holtefjell har vunnet flere medaljer på Landsutstillinga for gardsost.

Alle ostene er tildelt utmerkelsen "Spesialitet - Unik smak" fra norsk Matmerk.

 

Matsuvenirer

Vi tilbyr også «ta med hjem» mat i flere av våre butikker. Ta med sursild,rips saft, ost, karbonader og lefsekling på hytta eller kjøp en matsuvenir og gi bort til en du setter pris på.

Last ned vår brosjyre om mat.

Holtefjell.JPG

Gruvelagret ost

Laks.jpg

Gravlaks med sennepsaus

3340 Åmot i Modum Tlf. 32 78 67 00 - info@blaa.no    © Blaafarveværket 2010