DSC_0013.jpg

Omvisninger

Formidling for alle!

Vi tilbyr både generelle og mer spesialiserte formidlingsopplegg tilpasset et mangfoldig publikum.

- alt fra skoler, foreninger, bedrifter og grupper med spesielle behov. Formidlerne består av et entusiastisk team med kunsthistorikere, historie- og kulturinteresserte med lang guideerfaring.  Omvisningene kan holdes på norsk, engelsk, tysk og fransk

Omvisning må forhåndsbestilles. Vennligst kontakt vårt bookingkontor på tlf. 32 77 88 00.

Satser for omvisninger - se turforslag

 

Utenom åpningstid

Grupper som ønsker å bestille utenom åpningstid vennligst kontakt bookingkontoret

Skoler og Barnehager se skoletilbud (dks).


Kulturelt mangfold.

Vi tilbyr spesialiserte formidlingsopplegg tilpasset grupper med kulturelt mangfold og grupper med spesielle behov. Dialogbaserte omvisninger som gir dere mulighet til å bidra med erfaringer og synspunkter.

 

Omvisning på Værket

Blaafarveværkets historie
Har du lurt på hvordan gråstein blir til blåfarge? På en historisk omvisning på Værket får du vite det - og mye mer. Kobolt var det første moderne metall som ble foredlet i stor skala og brukt til farging av glass og porselen. Opplev de historiske bindingsverksbygningene - det som engang var Norges største industribedrift, og hør den spennende historien om industrieventyret Blaafarveværket igjennom 120 år, fra 1772-1893.


Kunst
Blaafarveværkets årlige kunstutstilling har siden 1978 vist kunst med høy kvalitet for et bredt publikum. Bli med på en spennende omvisning på kunstutstillingen, sammen med vår guide får du garantert en helt annen opplevelse av maleriene!

Vi tilbyr også offentlige omvisninger på kunstutstillingen hver søndag kl 12.30. Denne er inkludert i inngangsbilletten.

 

Omvisning på Nyfossum

Tømmerlåven
Bli med vår guide til Nyfossum. På den årlige utstillingen i den gamle tømmerlåven på Nyfossum, kan du se kunst i en helt spesiell atmosfære. Omvisningen kan kombineres med en tur inn i direktørboligen til Blaafarveværkets tekniske direktør.

 

Omvisning på Koboltgruvene

Se våre gruveturer her.

 

Kittelsen-museet
Alle de kjente og kjære eventyrskikkelsene møter deg her - til glede for både store og små! Vår guide viser deg Norges største samling av Th. Kittelsens tolkninger av natur og trollskap som presenteres i form av utskårne møbler, oljemalerier, akvareller og tegninger. 

plassen.jpg

Kunstutstillingen på blaafarveværket

Bergverksseminar3.jpg

Spennende omvisning i Koboltgruvene

3340 Åmot i Modum Tlf. 32 78 67 00 - info@blaa.no    © Blaafarveværket 2010